2.26.2012

Sebzeli- Yoğurtlu Salata

           
                        İnsan  yemek yerken hem çok yemek hem de az kalori kazanmak istiyor. Hele de dost ziyaretinde ev sahibini kırmamak adına tabağınızı doldurmak gerekiyor. Bu da tabii ki salatalarla mümkün oluyor. Özellikle çoklu misafirlerimiz de biz muhakkak salatayı baş köşeye koyuyoruz. Ana yemeklerle beraber iyi gidiyor.Hiç bir kadının da  buna hayır dediğini görmedim. Siz de bu salatalar dan ister bir çeşidini, ister üç çeşidini de aynı anda sofranıza koyabilirsiniz (biraz yorulmayı göze alarak).
     
           Şeker Pancarlı Salata:
                                        -1 kilo şeker pancarının kabuklarını soyarak su da iyice haşlanır (1 saat kadar)
                                         - Soğumuş şeker pancarı rendelenir
                                          -750 gr süzme yoğurt
                                           - 1 tatlı kaşığı tuz
                                          -3 diş sarımsak rendelenir ve karıştırılır.
                              (isterseniz mayonez katabilirsiniz)
             
           Havuçlu   Salata:
                                       - 1 kilo kabukları soyulmuş havuç rendelenir teflon tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte 5 dakika kadar kısık ateşte çevirilir.
                                      - 750 gr süzme yoğurt
                                      - 2 çorba kaşığı mayonez
                                       - 3 diş ezilmiş sarımsak
                                        - 50 gr dövülmüş ceviz içi
                                         - 1 tatlı kaşığı tuz
                       Harcı karıştırarak servis edebilirsiniz.

             Ispanaklı  Salata:
                                           - 1 kilo ıspanak iyice temizlendikten sonra tencere de biraz suyla iyice haşlanır.
                                           - Haşlanıp soğuyan ıspanaklar doğranır.
                                            - 750 gr süzme yoğurt
                                            - 3 diş ezilmiş sarımsak
                                            - 1 tatlı kaşığı tuz
                                            - 50 gr dövülmüş ceviz içi
                      Harcı karıştırarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder