2.01.2012

CEVİZLİ ANTEP BAKLAVASI



    Malum  fıstıklı baklava yemekten bitap düşmüş olan biz Antepliler sonunda cevizli baklavayı da keşfettik. Mutfağa yeni girmiş benim gibiler bu tarifi çok kolay yapabilirler.
*markette gördüğünüz üzerinde ‘baklavalık yufka’ yazılan yufkadan bir paket alın
*büyük bir paket tereyağı
*500 gram ceviz içi
*bir  kaşık tarçın
**Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker ve 5 bardak su
YAPILIŞI:
=>Sana yağıyla yağlanmış tepsinin üzerine her bir yufkayı yerleştirin ve üzerine  
eritmiş olduğunuz tereyağını bir çorba kaşığı gezdirin tekrar üzerine bir yufka serin. 
Pakette yaklaşık 40 ince baklavalık yufka var, yufkanın yarısını bitirdiğinizde iç  
harcını yani ( ince çekilmiş ceviz içini ve bir kaşık tarçını ) yufkanın üzerinde eşit
şekilde dağıtın. Tekrar tereyağı baklava ikilisine başlayın taki bitene kadar.
Baklavalık yufkanız bittiğinde, baklava şeklinde kesmeye başlayın.
=> Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında fansız bölümde yaklaşık 45 dakika pişirin.
NOT: üzeri hafif kızarsın zaten şerbeti dökünce kendiliğinden kırımızı rengi alacaktır.
Şerbeti için: Şekeri ve suyu kaynatın şerbet kıvamına gelince altını kapatın.
İçine bir kaç damla limon damlatırsanız şekerlenmesini önleyebilirsiniz.
Baklavayı fırından çıkarıp bekletin, Şerbeti sıcak dökerseniz daha lezzetli bir sonuca
ulaşırsınız. Servis ederken üzerine pudra şekeri veya ceviz koyabilirsiniz..
     IT S JUST AN OPINION 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder