2.09.2012
Balkabaklı Cheesecake
Cheesecake altı için: 2 paket eti burçak bisküvi, 1 yemek kaşığı toz şeker, 6 yemek kaşığı tereyağı. Tüm malzemeler robottan çekilir. Yağlanmış kilitli kek kalıbının altına hafifçe bastırılarak yerleştirilir. Yerleşen alt, benmari usulü 10 dakika fırında bekletilir. (Benmari usulü: pişirilecek kabın altına biraz su koyup buharlaşmasını sağlayarak pişirmek)
Cheesecake içi için: 500 gr temizlenmiş, doğranmış balkabağı, 1 bardak su ile tencerede iyice pişirilir, püre haline getirilir ve soğumaya bırakılır.
2 paket krem peynir, 2 yumurta, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın, 4 adet ezilmiş karanfil, 1 tutam muskat rendesi ve soğuyan balkabağı püresi bir kapta iyice çırpılır. Hazırlanmış cheesecake üstüne dökülür.
180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.
Not: Servis ederken üzerine karamelize edilmiş fındık hoş olacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder