2.26.2012

Mexica Revanisi


                  Bildiğimiz revaniye benzemeyen bu Meksika Revani sini, Meksika da yemedim ama tadına bakınca en az gitmiş kadar oldum.:) Bu tarifi tatil için gittiğimiz Kıbrıs- Girne de kaldığımız otelin şefinden aldım.Yemekten sonra ya da günün herhangi bir saatinde insanın canı tatlı çeker ya hani şu kalorisi çok gibi görünmeyen ama lezzetli işte benim gibi hafif tatlı severler için inanılmaz bir kaçamak olacaktır.
                Dikkatinizi çekerim bu tarif oldukça geniş kitlelere hitap ediyor :) Yani dikdörtgen bir borcamdan yaklaşık 20 kişilik porsiyon çıkıyor. Sizde pişirme kabınıza göre tarifte değişiklikler yapabilirsiniz.

       Malzemeler:
                             -7 yumurta akını geniş bir kapta iyice çırpacağız
                             -1 su bardağı toz şekeri içine katarak çırpmaya devam edeceğiz
                              - 300 gr oda sıcaklığında ki tereyağını karışıma parça parça ekleyerek çırpacağız.
      Ayrı bir kapta:
                              - 2 su bardağı un
                              - 1 su bardağı hindistan cevizi
                              - 1 kabartma tozu
                              -2 paket vanilya
                               - 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
                        => Bu harcı da  iyice çırptıktan sonra (yani yaklaşık 4 dakika)
                              Önceki karışıma ilave edeceğiz.
            Pişirme: Yağlanmış  dikdörtgen borcamda 180 derecede  yaklaşık  50 dakika pişireceğiz.
   
           Sütlü Kıvamı için:
                                         - 1 buçuk litre süt
                                          - 2 su bardağı şeker karıştırarak iyice kaynatılır.
               Soğutulmuş kekin üzerine kıvam dökülür.
                 
                 2 saat kadar soğukta bekletildikten sonra. Üzerine krem şanti yayılır ve ince kıyılmış antep fıstığı içi dökerek servis edilir.
                           

1 yorum: