2.09.2012
İrem'in Mısır Ekmeği
Malzemeler:
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı mısır unu
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 1 buçuk su bardağı süt
-1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya ( isteğe bağlı )
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım çay bardağı eritilmiş soğutulmuş zeytinyağı
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice, yaklaşık 5 dakika çırpılır. Üzerine süt, un, mısır unu, tuz, kabartma tozu, vanilya ve yağları döküp yaklaşık 5 dakika çırptıktan sonra kek kıvamına gelince
Yağlanmış Teflon kek kalıbında---- 50 dakikada 180 derece fırında pişirdim
Not: İsteğe göre pişirme derecesinde ve dakikasında değişiklik yapılabilir.
küçük küpçükler şeklinde kesildiğinde yemeğe güzel bir başlangıç olacaktır.
Zeytinyağlı Sos:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balsamik sirke
- 2 diş sarımsak
- 1 kaşık kekik
-1 tatlı kaşığı nar ekişisi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder