2.09.2012

İrem'in Mısır Ekmeği



Malzemeler:
                    - 1 buçuk su bardağı un
                    - 1 buçuk su bardağı mısır unu
                    - 1 kahve fincanı şeker
                    - 1 çay kaşığı tuz
                    - 2 yumurta
                    - 1 buçuk su bardağı süt
                    -1 paket kabartma tozu
                    - 1 paket vanilya ( isteğe bağlı )
                    - yarım çay bardağı zeytinyağı
                     - yarım çay bardağı eritilmiş soğutulmuş zeytinyağı


Yapılışı:
               Yumurta ve şekeri iyice, yaklaşık 5 dakika çırpılır. Üzerine süt, un, mısır unu, tuz, kabartma tozu, vanilya ve yağları döküp  yaklaşık 5 dakika çırptıktan sonra kek kıvamına gelince
Yağlanmış Teflon kek kalıbında---- 50 dakikada 180 derece fırında pişirdim


Not: İsteğe göre  pişirme derecesinde ve dakikasında değişiklik yapılabilir. 
        küçük küpçükler şeklinde kesildiğinde yemeğe güzel bir başlangıç olacaktır.


Zeytinyağlı  Sos: 
                           - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
                           - 1 yemek kaşığı balsamik sirke
                           - 2 diş sarımsak
                            - 1 kaşık kekik
                            -1 tatlı kaşığı nar ekişisi


            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder